Wandelschoenen

 

De beste wandelschoenen

Het kopen van wandelschoenen is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Want wat zijn de meest geschikte wandelschoenen voor u? Wilt u wandelschoenen voor uw dagelijkse wandeling met de hond? Wilt u waterschoenen die waterdicht zijn door behandeling met Gore-Tex of BioDry? Bent u geoefend wandelaar en maakt u regelmatig tochten van 30 of 40 kilometer door heuvelachtig en drassig gebied? Of wilt u wandelschoenen voor Nordic Walking, trekking of hiking? Kortom; veel factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste wandelschoenen.

Verschillende merken wandelschoenen

In de webshop en in de winkel van Nordic Sports vindt u wandelschoenen van de beste merken tegen een aantrekkelijke prijs:

  • Dolomite
  • Lowa
  • New Balance
  • New Balance
  • Lifestyle
  • Tecnica

Advies bij het kiezen van de beste wandelschoenen

We adviseren u graag bij de keuze van de juiste wandelschoenen. Zijn uw schoenen niet op voorraad in uw maat? Stuur ons dan een mail of bel 053 478 64 61 en we doen ons uiterste best deze alsnog zo snel mogelijk aan u te leveren.

Wandelschoenen in categorieën

Het verschil tussen wandelschoenen zit ‘m vooral in de stijfheid van de zool, in de steun rond uw enkels en in de demping van het voetbed. Om het kiezen van de meest geschikte wandelschoenen wat eenvoudiger te maken, zijn er ooit categorieën bedacht. De verdeling verloopt van A t/m E. Een zogenaamde A-schoen is licht, soepel en gemakkelijk te dragen, ook voor dagelijks gebruik. De E-schoen is geschikt voor het beklimmen van gletsjers, watervallen en rotswanden.

Waarop letten bij het kopen van wandelschoenen

Wilt u wandelen in vlak of heuvelachtig terrein, op bospaden en verharde wandelpaden? Draagt u daarbij slechts een rugzak met water en eten? Dan is over het algemeen de keuze van wandelschoenen in de categorie A en A/B zeer geschikt. Dit zijn lichte en soepele wandelschoenen met een lage (A) of halfhoge schacht (A/B) als steuntje rond de enkels. Vaak is het bovenwerk een combinatie van leer en luchtdoorlatend kunststof wat de schoen zeer comfortabel maakt in het dragen. De profielzool is vrij zacht en buigzaam en zorgt voor een goede grip.

Uw categorie wandel- of bergschoenen gevonden?

Bekijk de collectie op Nordic Sports en bestel de wandel- of bergschoenen die passen bij u.