Nordic Walking stokken

Nordic Walking stokken

De een zegt stokken, de ander noemt het Nordic Walking poles. Hoe dan ook, deze bekende wandelstokken zijn geschikt voor verschillende vormen van Nordic Walking (tempo wandelen). Denk daarbij ook aan Nordic blading (met skeelers), Nordic skiking (op ski’s met wieltjes) en Nordic running (hardlopen). Vaak zijn de wandelstokken gemaakt van carbon of aluminium. Door het afzetten komt er namelijk flink gewicht op de stokken en daarom moeten ze licht maar ook sterk zijn.

Stokken kopen

Voor goed advies en een zeer ruim assortiment Nordic walking stokken bent u aan het goede adres bij Nordic Sports. Ga naar de webshop

Hier vindt u alle modellen van het bekende merken:

  • Leki (professioneel merk, in alle maten en uitvoeringen op voorraad)
  • Fizan (Italiaanse topper, financieel aantrekkelijk met vergelijkbare merken

Wist u dat het Nova college CIOS in Haarlem al jaren werkt met de Fizan stokken van Nordic Sports

Verschil tussen Nordic Walking stokken en trekkingstokken

De Nordic Walking stokken zijn langer en hebben een ander handvat om stevig af te kunnen zetten. Ook zijn de straps (polsbanden) afneembaar. Dit is bij trekkingstokken minder vanzelfsprekend.

De beste Nordic Walking stokken:

  • Bieden goede steun en stabiliteit om rug-, knie- en enkelklachten te voorkomen
  • Zijn uit één stuk maar dan wel precies afgestemd op uw lichaamslengte of
  • Zijn verstelbaar (in 2 of 3 delen) en stevig vast te zetten op de goede lengte
  • Hebben een licht gebogen handgreep met afneembare pols- en handband.
  •  

Gebruik Nordic Walking Stokken

Als Nordic Walker wilt u actief bezig zijn met uw lichaam. De stokken moeten sterk zijn want u wilt er onderweg flink mee afzetten om snelheid te maken. Loopt een gemiddelde wandelaar 4 tot 5 kilometer per uur, dan haalt u als geoefend Nordic Walker zomaar 8 kilometer per uur. Outdoorshop Nordic Sports biedt vaste stokken, die veel gewicht aan kunnen, maar ook telescopische stokken met sterke verstelpunten. Daarnaast is het handvat, de grip, erg belangrijk met de afneembare straps (polsband / handschoentje), zodat u tussendoor snel en eenvoudig een paar oefeningen kunt doen.